Yellow Kid är nominerade till Svenska Designpriset 2017!

Svenska Designpriset-Ett grönare Kristianstad-Yellow Kid

Vi på Yellow Kid är superglada över att kunna meddela att våra filmer för Renhållningen Kristianstad har blivit nominerade till Svenska Designpriset 2017.
Mellan den 11-17 september behöver vi just din röst!

Renhållningen Kristianstad har ambitionen att till 2020 bli bäst i Sverige på allt som har med avfallshantering och återvinning att göra. Målet går inte att nå utan att Kristianstadborna känner sig delaktiga. Därför fick vi på Yellow Kid i uppdrag att ta fram en serie animerade informationsfilmer under samlingsrubriken Ett grönare Kristianstad.

Det är dessa filmer som nu har blivit nominerade till Svenska Designpriset 2017 i kategorin för Rörlig bild/film. Filmerna förklarar och ger tips om återvinning och kretslopp. Kortversioner av filmerna har även visats som lokal bioreklam.

– Även om frågor om hållbarhet och återvinning ligger i tiden, hade det lätt kunnat bli urtrista filmer som ingen vill se. Därför var det är det otroligt viktigt för oss filmerna inte bara blev informativa, utan också roliga att titta på, säger Mathilda Gylling, kommunikatör på Renhållningen Kristianstad.

Budskap i en attraktiv förpackning

Filmerna har fått en tydlig känsla av Kristianstad, bland annat med en tydlig referens till stans framgångsrika handbollslag. Även berättarrösten har en tydlig nordskånsk klang. Den tillhör Felix Nordh, som för en stor yngre målgrupp är en känd profil hos Youtubeproducenterna Monte Fjanton och serien Felix recenserar.

Nominerade till Svenska Designpriset 2017 - Yellow Kid - Felix Nordh
Den nordskånske youtubern Felix Nordh står bakom berättarrösten för ”Ett grönare Kristianstad.”

– Kortfattat kan man säga att vår uppgift var att hitta kärnan i budskapet och stoppa in det i en attraktiv förpackning, förklarar manusförfattaren och producenten Joakim Lindhé på Yellow Kid. Nomineringen är ett viktigt kvitto för oss som visar att engagemanget som lagts ner i produktionen märks för tittaren.

Liksom i Melodifestivalen kommer expertröster att vägas samman med svenska folkets röster.
Under perioden 11–17 september är röstningen öppen på svenskadesignpriset.se.
Prisutdelningen äger rum i Göteborg den 19 oktober.